Orasul Bailor

City Break Budapesta

 

Fie ca sunteti un entuziast cu experienta, fie un incepator al acestei senzatii, va veti declara impresionat de ceea ce va pune la dispozitie Budapesta – in oras exista peste 120 de izvoare termale!

In anul 1934 Budapesta a primit titlul de oras al b─âilor, insa elementele cuprinse in patrimoniul SPA dateaza din epoca preistorica. Primii oameni care au profitat de apele fierbinti au fost romanii, care au introdus obiceiurile de imbaiere in Ungaria intre secolele I si al V-lea, cand asezarea facea parte din Imperiul Roman. In prezent puteti vedea ruinele bailor romane in Aquincum, Obuda (sectorul al III-lea din Budapesta).

Transformarea izvoarelor termale in bai publice se datoreaza turcilor. Intre secolele al XVI-lea si al XVII-lea, acestia au considerat baile drept o parte semnificativa a culturii musulmane, utilizandu-le pentru adunarile sociale si ritualurile de curatare. Chiar daca majoritatea bailor pe care le veti vedea in prezent in Budapesta au fost modificate si modernizate, puteti inca admira cupolele si piscinele turcesti in forma originala in faimoasele bai Rudas si Kiraly.

 

 

 

Secolul al XIX-lea a adus progrese in metodele de forare adanca si in stiinta medicala care a amenajat, de altminteri, traseul de dezvoltare a culturii de imbaiere. SPA-urile mari, cum ar fi Gellert, Lukacs si Szechenyi, raman dovada unei renasteri a popularitatii acesteia.

In momentul de fata se cauta imbunatatirea si modernizarea facilitatilor, respectiv extinderea serviciilor de care dispun baile, pentru a se plia pe cerintele ridicate de evolutia tehnologica a vremurilor. In Ungaria se afla mai mult de 160 de bai publice, dintre care 50 sunt SPA-uri cu apa termala. Apele din Budapesta sunt calde si bogate in minerale, fiind considerate un remediu pentru durerile reumatice, artrita, dureri musculare. De asemenea, baile ofera toate tipurile de terapie balneara.

 

 

 

 

 

 

Baile Szechenyi

 

 

Cu aspectul unui Palat Baroc, Szechenyi este una dintre cele mai mari bai medicinale si, totodata, una dintre cele mai mari bai publice din Europa. Este un loc deosebit atat pentru relaxare, datorita apelor calde, cat si pentru distractie, date fiind cele 18 piscine pe care le include.  

 

 

 

 

 

Baile Lukacs

 

  

    

 

Lukacs include 8 bazine, dintre care 5 sunt bazine termale. Izvoarele termale ce le alimenteaza sunt bogate in in calciu, magneziu, hidrogen-carbonat, sulfat si sodiu, cu un continut semnificativ de ioni de flor. Apele sunt recomandate in tratarea naturala a bolilor degenerative ale articulatiilor, ale coloanei vertebrale si vindecarii ulterioare interventiilor chirurgicale. Totodata beneficiile nu sunt doar trupesti, ci si psihice si emotionale.

 

De aceea Cinetrip a aparut aproape de la sine.

 

Cinetrip organizeaza o serie de petreceri binecunoscute si constant frecventate - in fiecare sambata, de peste un deceniu. Atmosfera este sustinuta atat prin muzica, cat si prin spectacole de lumini, insa ceea ce atrage cu adevarat este cadrul unic in care se desfasoara. Toate spatiile Cinetrip coincid spatial cu cele mai cunoscute bai termale. Petrecerile din vara (cunoscute si sub numele de „Szecska”) sunt tinute in cadrul Bailor Szechenyi, iar cele din toamna-iarna-primavara (cunoscute si sub numele de „Bai Magice”) sunt tinute in cadrul Bailor Lukacs.

 

  

  

 

Cu aceasta ocazie, nu mai trebuie sa alegeti intre relaxare si distractie. Le puteti avea pe amandoua in acelasi loc, iar Fabrica de Vacante va ofera raspunsul: Budapesta!

Cere o oferta!