Petra | Iordania

Orasul antic si fantastic

 
Imagineaza-ti: tu calatorind catre una dintre minunile lumii. De la impresionantele ruine ale orasului Petra, la slalomurile prin dunele rosiatice ale desertului Wadi Rum si vindecatoarele minerale ale Marii Moarte, Iordania iti pregateste un bagaj infinit de amintiri si experiente unice.
 
Vrei sa intri in lumea preistorica, sa-ti creezi povesti fermecatoare despre stramosi pe care ai sa le povestesti mai tarziu copiilor si nepotilor? Petra este povestea perfecta pe care o poti spune de nenumarate ori, fara sa plictisesti pe cineva. Fa-ti bagajul si vino sa-i descoperi marile secrete ascunse in spatele zidurilor grandioase din piatra.

Ia-ti prietenii si porniti la drum pe urmele stramosilor intr-unul dintre cele mai grandioase situri arheologice ale lumii.

Solicitare calatorie

Este nevoie de un acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cu un pas in istorie - Petra

petra iordania
petra iordania

Inceputurile sale aduc aminte de triburile nomade, Nabatenii, care au inceput sa sape in piatra, punand bazele unui regat, casa a peste 25.000 de locuitori. Probabil te gandesti ca acest lucru ar fi imposibil pentru perioada mult prea saraca a secolului VI, i. Hr. atat din punct de vedere material, cultural, cat si educational. Stramosii ne suprind insa tot mai mult cu ingeniozitatea si gandirea extraordinara pe care o aveau, lasand in urma numeroase sapaturi arhitecturale transformate, ulterior, in monumente importante sau chiar minuni, asa cum este PetraOrasul preistoric al Iordaniei a avut parte de fenomene mai putin placute ce l-au distrus aproape complet, dar ruinele sale au captivat atentia lumii inca din Evul Mediu si pana in prezent, tranformandu-l in monument cultural mondial, dar si intr-o destinatie uluitoare.

Senzatii magice - Petra

atractii turistice
atractii turistice

Odata ajuns in Petra, viziteaza multitudinea de locuri magnifice pe care ni le prezinta si nu-ti limita sfera de atractii turistice numai pe anumite obiectve. Exploreaza intregul sit, bucura-te de fiecare moment si admira tot ceea ce intalnesti : camile, munti, temple, nisipul ruginiu sau inscriptiile preistorice in piatra. De asemenea, exista un traseu pe care il poti parcurge, la capatul caruia vei avea parte de o priveliste incantatoare, puternic colorata de un rosu trandafiriu, deasupra muntilor si desertului inflacarat, ce te va purta cu gandul spre scenele filmului Indiana Jones. Chiar si in miez de noapte, Petra ti-a pregatit drumetii pline de atmosfere magice. Rezerva Petra by Night pentru a parcurge intregul defileu iordanian sub cerul instelat la lumina candelelor asezate de-a lungul drumului printre peretii de piatra.

Cand sa explorezi Petra?

calatorii petra
calatorii petra

Fie ca esti adeptul conditiilor meteo mai putin favorabile sau iubesti razele soarelui, Petra isi primeste turistii oricand. De obicei, cei mai multi turisti isi aleg vacantele in Iordania primavara sau toamna cand vremea este cea mai prielnica, nici prea calda, nici prea friguroasa si se pot bucura pe deplin de activitati sau excursii. Aceasta perioada vine, bineinteles, cu aglomeratie si cozi mai lungi insa fiecare sezon aduce avantaje si dezavantaje. Important este sa alegi sezonul care crezi ca este cel mai potrivit pentru tine, in functie de preferintele pe care le ai. 

Cu ce te va incanta Petra?

Trezoreria Al-Khazneh
Trezoreria din Petra este una dintre cele mai impresionante si mai vizitate atractii din orasul pustiu al Iordaniei, fiind un adevarat simbol al artei nabateene. Numita oficial Al-Khazneh, trezoreria este un templu sculptat in piatra de catre poporul nabatean. Initial, a fost creata pentru pastrarea comorilor insa a devenit un templu si mausoleu dedicat unui rege important al poporului. Este sculptata in piatra rosie, cu detalii complicate, cum ar fi coloane, arcade, ornamente sau statui specifice culturii romane si nabateene. Acum, a devenit principala atractie turistica din zona si isi primeste turistii cu bucurie pentru a-i descoperi intreaga poveste din spatele peretilor grandiosi de piatra.
Muzeul Petra

Muzeul Petra este sursa perfecta de informatie pentru a descoperi cultura si istoria oamenilor preistorici. Muzeul gazduieste artefacte arheologice uluitoare, precum bijuterii, monede, sculpturi sau diverse inscriptii, descoperite in timpul sapaturilor efectuate in Petra sau in alte situri nabateene din regiunea de sus a Iordaniei. Prezentarea muzeului este impartita in mai multe sectiuni, pornind de la istoria sitului Petra, viata si cultura nabateenilor si pana la artefactele descoperite sau eforturile de conservare si restaurare a orasului antic. Nu mai ai nimic de asteptat, fa-ti bagajele si vino sa descoperi minunile Iordaniei pentru amintiri si experiente de neuitat.

Traseul Al-Siq
Daca esti un calator aventurier caruia ii plac senzatiile extreme, traseul canionului din Petra, Al Siq, este varianta ideala pentru explorarea intregului sit arheologic. Este un traseu pietonal care incepe de la intrarea in Petra si duce pana la Trezoreria Al Khazneh. De-a lungul calatoriei veti vedea peisaje impresionante si artefacte antice, cum ar fi canalele de apa si sistemele de drenaj ale nabateenilor. De asemenea, veti intalni si alte puncte de interes, precum Trezoreria, Strada Fatadelor, dar si alte mici temple sau sanctuare din piatra.
Wadi Musa
In afara de Petra, orasul Wadi Musa ofera numeroase activitati turistice, inclusiv trikking, plimbari cu jeep-ul pe nisipiul rosiatic iordanian, camping sau tururi gastronomice pentru a gusta mancarurile beduine. Exista si o piata traditionala unde poti gasi produsele locale ale beduinilor, cum ar fi artizanatul, tesaturile, ceramica sau diverse obiecte decorative specifice. Wadi Musa este locul perfect pentru a descoperi stilul vietii simple de beduin, un trai decent , fara tehnologie avansata sau alte comoditati pe care le ai in viata de zi cu zi.
Abonare Newsletter

Fii la curent cu cele mai noi oferte la preturi speciale

Cere o oferta!