Posibilitati de agrement in statiunea montana Azuga

 

Situata pe cursul superior al Prahovei, intre Sinaia si Predeal, Azuga este una dintre cele mai renumite statiuni montane, care vine la pachet cu o multitudine de dotari de ultima generatie, unitati de cazare pentru toate bugetele, partii de schi cu grade diferite de dificultate si posibilitati nenumarate de explorare a imprejurimilor. In Azuga a fost omologata prima partie din Romania de catre Federatia Internationala de Schi, cu numele de Sorica, fiind, de asemenea, si cea mai mare din statiune.

Statiunea este un spatiu propice atat pentru practicarea sporturilor montane pe timpul iernii (snowboarding, schi alpin, fond, randonee, snowboard, sanius), cat si pentru desfasurarea activitatilor in aer liber, in lunile de vara, cum ar fi plimbari cu ATV-ul, partide de paintball, lungi drumetii pentru trekkeri, biking, picnic, vanatoare, pescuit sportiv, fotbal si volei.

Peisajele inconjuratoare invita turistii la odihna, recreere si meditatie, impingandu-i sa descopere si atractiile din zona. Printre monumentele istorice care nu trebuie omise din itinerariu se regasesc: Cimitirul Eroilor din Primul Razboi Mondial sau Biserica Sfanta, un lacas de cult construit intre 1902-1903, imprejmuit de o curte cu alei si aranjamente florale, si Monumentul Ecaterina Teodoroiu: “eroina de la Jiu”, o statuie turnata in bronz, aflata in parcul central din Azuga, ce o infatiseaza pe Ecaterina in uniforma militara, in momentul in care este lovita de un glont, alaturi de un soldat sprijinit de un tun.

In mijlocul unei paduri racoroase de molid se afla Cabana de vanatoare Azuga, care a fost folosita in anii ’60 de Gheorghe Gheorghiu Dej, iar mai tarziu de familia Ceausescu. Situata pe un versant al Culmii Baiului, in apropiere de Azuga, rezervatia naturala botanica Poiana cu Narcise incanta vederea prin intinderea sa impanzita cu izvoare si pacluri nesfarsite de narcise albe. Indiferent de varsta, turistii pot opta pentru Aqua Fun Parl, un parc tematic unde domnesc buna dispozitia, destinderea si distractia!

Cere o oferta!