60px

Puglia, Italia

 
de la
 
355
/ persoana / 7 nopti,
+95€ taxe de aeroport

     

 

     Puglia se plaseaza cu usurinta printre regiunile celebre ale Italiei. Faptul este sustinut de intreg cuprinsul sau, elemente pe care orice calator le-ar aprecia la o vacanta: orase antice, locasuri de cult distincte, surse de inspiratie pentru arhitectii europeni, semnele unei culturi de cuceritori, inramate in piatra, aur si marmura, oceane de masline, retete culinare autentice, ori splendoarea baroca.

     Bari este capitala regiunii Puglia, imaginata cartografic drept „calcaiul cizmei” italiene. Un oras mare de la Marea Adriatica, are un scop maritim important, sustinand legaturi cu tarile invecinate. Cu toate acestea, profilul turistic este valorificat, iar Centrul Vechi mentine amprenta istorica, prin conservarea arhitecturii medievale. In acest punct totul pare neschimbat: strazile inguste, arhitectura specific romana, dar si forta economica. Pe de alta parte, insa, aparenta moderna este redata prin felul de a fi al locuitorilor: vibranta viata de noapte, pietele colorate, plajele pline si, cel mai important, ospitalitatea debordanta.

     Cu intinderi de maslini cat poti cuprinde cu privirea, Valea Itria inseamna pamant rosiatic, plantatii verzi si vii, case albe sub un cer senin – de altminteri un complex cromatic deosebit, repetat in mai multe randuri. Cunoscuta si ca Valea Trulli, aceasta se imparte in provinciile Bari, Brindisi si Taranto, cuprinzand orasele Alberobello, Carovigno, Castellana, Grotte, Ceglie Messapica, Cisternino, Fasano, Locorotondo Martina Franca, Noci, Ostuni, Putigano, San Michele Salentino, San Vito dei Normanni si Villa Castelli.

      Creta alba si vegetatia mediteraneana specifice zonei induc oraselor o atmosfera magica, de basm. In centrul Vaii Itria se afla un punct necesar de vizitat, Alberobello, un sit ce apartine Patrimoniului Mondial UNESCO (desemnat in anul 1996), unde devine imposibil sa nu fiti fermecati de cartierele Monti si Aja Piccola.

       Aceste structuri, in mai multe cazuri izolate, sunt folosite drept case de vacanta si spatii de inchiriat: de la Cisternino, unul dintre cele mai frumoase sate din Italia, la Locorotondo, cu centrul sau sferic, devin parte a „Tarii Trulli”.

     De asemenea, trebuie mentionata „calatoria spre centrul pamantului”. Este vorba despre Pesterile Castellana, unde Grota, cea mai mare de acest fel, si Grota Alba impresioneaza orice vizitator.

       La cativa kilometri distanta, in afara Povinciei Bari, se afla Martina Franca, cea mai populata comuna din Valea Itria, cunoscuta in special pentru arhitectura baroca si pentru festivalul de muzica organizat aici. Apoi, „Orasul Alb” si singurul care se intinde pe mare, este Ostuni, cu centrul istoric distinct.

      In cadrul acesteia se gaseste Torre Canne, o statiune la malul marii. Izvoarele termale naturale ale orasului atrag vizitatori de mai bine de un secol, atrasi fiind de apa curativa, bogata in minerale, despre care legenda spune ca ar fi sursa a frumsetii.

     Este unul dintre putinele orase de coasta care nu detine un castel, dar are un far care inca sta la dispozitia marinarilor, ca un element salvator. De asemenea, ambianta este completata de plajele lungi de un nisip auriu, care se intind de-a lungul partii apuliene de la Marea Adriatica. Torre Canne ofera turistilor o atmosfera relaxata, cu multe restaurante, cafenele si magazine.

      Intreaga zona este apreciata pentru farmecul sau natural. In afara de mare si izvoare termale, cadrul se gaseste propice pentru sporturi acvatice, ori echitatie. In apropiere, in Fasano, se afla Zoosafari Fasanolandia. Alte orase interesante in proximitate sunt: Ostuni, Locorotondo si Martina Franca. Torre Canne se afla la sud de Monopoli, aproximativ la jumatatea distantei dintre Bari si Brinidisi. Zona rurala este plina de plantatii cu maslini, un lucru specific pentru Puglia.

 

 

     - Bilet de avion zbor charter din Bucuresti, Cluj Napoca, Timisoara;

     - Transfer aeroport – vila/hotel – aeroport;

     - 7 nopti cazare sel catering;

     - Asistenta turistica locala.

 

 

     - asigurarea medicala de calatorie,

     - asigurarea storno;

     - excursii optionale;

     - bagaj de mana si de cala;

     - taxe de aeroport - 95 €/pers;

Cerere oferta


Cere o oferta!