Panama

Descoperiti o destinatie surprinzatoare - Istmul Panama

 
Durata calatoriei este de 10 zile
Plecarea in 30.12.2019
de la
 
1599
/ loc in camera dubla

 

 

Itinarariu:

 

Ziua 1. BUCURESTI – CIUDAD DE PANAMA  (30.12.2019) Intalnire cu insotitorul de grup pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 18:15, imbarcare si zbor spre Istanbul. Scurta escala in Istanbul, urmata de zbor spre Ciudad De Panama. Zbor de noapte, masa la bord.

Ziua 2. CIUDAD DE PANAMA - La multi ani 2020 ! (31.12.2019) Sosire în cursul dimineţii în Panama. Transfer privat la hotel.  Timp liber la dispozitie pentru vizite individuale si pregatire pentru trecerea in noul an. Seara, cina de Revelion la hotel Best Western Plus Zen 4* (sau similar) in Panama City. 

Ziua 3. CIUDAD DE PANAMA  (01.01.2020) Mic dejun. Optional, tur de oraș care include vizitarea ruinelor din Panama la Vieja, unul dintre cele mai vechi orașe spaniole din zona Pacificului si a cartierului colonial Casco Viejo, inclus in patrimoniul UNESCO. Vizităm principalele atracții turistice: Plaza Francia, unde vedem partea nouă a orașului, Piața Bolivar si cele mai interesante biserici. Prânz la un restaurant local. Turul continua cu impresionanta ecluza Miraflores, unde pot fi urmarite navele care trec prin canalul Panama. Prezentare video 3D a istoriei canalului. Cazare la acelasi hotel.

Ziua 4. CIUDAD DE PANAMA - RIO CHAGRES – EMBERA (02.01.2020) Mic dejun. Optional, excursie în jungla din Parcul Naţional Chagres, strabatuta de Rio Chagres, pentru a observa flora si fauna impresionantă a padurii luxuriante si a descoperi modul în care indigenii din tribul Embera folosesc plantele şi seminţele în tratarea diverselor afectiuni. Excursia include o incursiune in jungla cu canoe, prânz traditional, prezentarea dansurilor si ritualurilor tribului Embera, precum si a tehnicii de realizare a tatuajelor cu cerneala extrasa din fructul Tagua. Cazare la acelasi hotel din Panama City.

Ziua 5. CIUDAD DE PANAMA – PLAYA BLANCA  (03.01.2020) Mic dejun. Parasim capitala, indreptandu-ne spre zona Santa Clara - Playa Blanca (Plaja Albă) din regiunea Riviera Pacifica, cu plaje kilometrice cu nisip neatins si ape liniştite, ce ne vor îmbia la relaxare în complexul hotelier Sheraton Bijao Beach Resort 5* în regim all inclusive. Ziua 6. PLAYA BLANCA ALL INCLUSIVE 5*  (04.01.2020) Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru vizite individuale si relaxare in interiorul resortului dotat cu 3 restaurante, spa, piscina, sala de fitness. Pensiune completa, în regim all inclusive, Sheraton Bijao Beach Resort 5*.

Ziua 6. PLAYA BLANCA ALL INCLUSIVE 5*  (05.01.2020) Mic dejun. Zi de relaxare. Va recomandam sa faceti o plimbare de-a lungul coastei, admirand plaja si Oceanul Pacific. Pentru pasionatii de golf va fi o incantare sa aleaga unul dintre numeroasele terenuri de la Pacific. Pensiune completa, în regim all inclusive, Sheraton Bijao Beach Resort 5*.

Ziua 7. PLAYA BLANCA - PĂDUREA TROPICALĂ SOBERANIA PARK (06.01.2020) Mic dejun. Timp liber pentru relaxare pe plajele Pacificului sau, optional, plecare devreme intr-o excursie in padurea tropicala din Parcul National Soberania, situat pe malul estic al canalului Panama. Pentru a ajunge la destinatie ne deplasam pe cea mai lunga artera rutiera din lume, celebra Panamaericana, care uneste nordul Alaskai cu sudul Tarii de Foc. Parcul National Soberania este renumit pentru birdwatching, fiind identificate peste 525 de specii de pasari. De asemenea pot fi observate diverse specii de animale din zona padurii tropicale sud-americane: capucini, tamarini, lenesi,  furnicari etc. Pranz intr-un restaurant local pe malul lacului Gatun. Intoarcere la Sheraton Bijao Beach Resort 5*, cazare si cina în regim all inclusive.

Ziua 8. PLAYA BLANCA ALL INCLUSIVE 5*  (07.01.2020) Mic dejun. Pensiune completa, în regim all inclusive, Sheraton Bijao Beach Resort 5*. Descoperiti o destinatie surprinzatoare - Istmul Panama! Ciudad De Panama, capitala statului Panama, cel mai cosmopolit oraș din America Centrală, orașul vechi colonial, Panama Viejo, unul dintre cele mai vechi orașe spaniole de la Oceanul Pacific, celebrul Canal Panama – o minune a amenajărilor hidrotehnice, un proiect unic în lume,  comunitățile indigene din jungla străbătută de râul Chagres, Panamericana – cea mai lungă arteră rutieră din lume, plajele de vis de pe Riviera Pacifica Va oferim: - zboruri Bucuresti – Istanbul – Ciudad de Panama si retur cu compania Turkish Airlines;  - 3 nopti mic dejun la Best Western Plus Zen 4* Panama City & 5 nopti cu all inclusive hotelul Sheraton Bijao Beach Resort 5*. Playa Blanca, transferuri si transport cu autocar / minibus licentiat pe durata programului. Asistență turistică în limba română

BONUS: tur de oraș  în Istanbul BONUS: asigurare medicala + storno (*valoare storno asigurata – pana la  8.500 lei / calatorie).

Ziua 9. PLAYA BLANCA - CIUDAD DE PANAMA - ISTANBUL (08.01.2020) Mic dejun. Transfer privat la Aeroportul International din Panama pentru zborul Turkish Airlines de la ora 13:00. Noapte in avion. Ziua 10: ISTANBUL-BUCURESTI (09.01.2020)  Aterizare in Istanbul la ora 09:55. Bonus: Tur de oras Istanbul gratuit. Imbarcare zbor Istanbul-Bucuresti. Sosire in Romania la ora 19:55.

 

 

   Orar de  zbor (compania Turkish Airlines)- ore locale:

30-Dec -

31-Dec

Bucuresti

21:15

Istanbul

23:50

Istanbul

02:05

Panama City

11:30

08-Ian -

09-Ian

Panama City

13:00

Istanbul

09:55

Istanbul

19:35

Bucuresti

19:55

 

 

 

 Tarife:

 

Plecari

LOC IN CAMERA DUBLA

SUPLIMENT SINGLE

30 Decembire

1599 €

499 €

  

 

SERVICII INCLUSE:

 

• transport cu avionul pe ruta București –Ciudad de Panama - Bucuresti; 

• transferuri private Aeroport  

• autocar licentiat pe durata excursiilor si a transferurilor; 

• 3 nopti cu mic dejun la Best Western Plus Zen 4*- Panama City

• 5 nopti cu pensiune all inclusive la Sheraton Bijao Beach Resort 5* - Playa Blanca 

• asigurare medicala + storno (*valoare storno asigurata – pana la  8.500 lei / calatorie). 

 

 

SERVICII NEINCLUSE: 

 

• Cina Festiva de Revelion (optional): 145 €; 

• supliment pentru camera cu vedere la mare;

• excursiile si activitatile optionale; 

• bacsisurile pentru soferii si ghizii locali (se achita obligatoriu la insotitorul de grup): 30 € / pers;

alte servicii decat cele mentionate in program 

 

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE:

 

·        Ciudad de Panama si Canalul Panama (include Ecluza Miraflores, Casco Viejo centrul vechi colonial, muzeul interoceanic Canalul Panama, partea moderna a orasului, pranz la restaurant local, transferuri intre obiective, ghid local si insotitor roman)- 96 €;

·        Rio Chagres & Tribul Embera (In Jungla) (include transferuri, pranz traditional in jungla, ghid -local, insotitor roman de grup) – 86 €;

·        Parcul National Soberania & Rainforest Discovery Center (include transferuri, ghid local, insotitor roman de grup, pranz pe malul lacului Gatun) -145 €;

CONDITIILE GENERALE DE PARTICIPARE: 

 

Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

Tarifele sunt in euro / persoana. Tarifele sunt valabile pentru grup  minim  persoane. In cazul in care nu se intruneste numarul minim mentionat, pretul se poate majora cu pana la 10%, daca nu este precizat altfel. Aceasta conditie este acceptata de cei inscrisi la excursie automat, la semnarea contractului de prestari servicii turistice si nu constituie motiv de anulare. Numarul minim de participanti pentru a se organiza excursiile optionale este egal cu numarul minim de participanti pentru intregul program. Sub acest numar, agentia poate majora pretul sau anula optionalul. 

In cazul in care turistul renunta la excursie, indiferent de motive, acesta va suporta urmatoarele penalitati calculate din valoarea totala a excursiei:

a. 30 % daca retragerea se face pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 75 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Aceste penalizari se aplica in toate cazurile, cu exceptia programelor cu croaziera, sau programe confirmate cu propriile reguli de achitare, anulare, penalizare (ex: programe de Paste, Craciun, Revelion, Early Booking etc). 

Rezervarile  pentru pachetele de Craciun /Revelion/ Paste/ Early Booking anulate, sunt supuse unor conditii speciale de penalizare: 

a. 50 % daca retragerea se face  pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 80 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

In cazul programelor care includ croaziere, temenele se modifica, astfel:

a. 10 % daca retragerea se face pana in 76 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 40 % daca retragerea se face intre 75 -60 zile inaintea inceperii excursiei;

c. 75 % daca retragerea se face intre 59 -31 zile inaintea inceperii excursiei;

d. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Clasificarea hotelurilor, restaurantelor, vasului de croaziera este cea oficial atribuita de organele de resort din tarile respective. 

In situatii de exceptie ( evenimente, congrese, conferinte, targuri etc. ) agentia poate opera modificari in structura programului, fara a afecta vizitarea obiectivelor turistice.  

Compania aeriana si orele de zbor mentionate in program sunt cu titlu informativ si pot fi schimbate. Agentia nu este responsabila in cazul in care programul turistic nu poate fi realizat, partial sau total, din cauza modificarii orarului de zbor, intarzierii sau anularii curselor aeriene. Siguranta bagajelor pe durata transportului aerian cade in sarcina companiei aeriene. 

Taxele de aeroport sunt valabile la data intocmirii programului si pot fi modificate pana la emiterea biletelor de avion.                                                   

Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic din cauza conditiilor de trafic (ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a controalelor vamale sau a indisciplinei anumitor turisti (intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc.).

Pentru programele care presupun obtinerea vizei inainte de plecare, turistii au obligatia sa trimita toate documentele solicitate agentiei in termenul prevazut de aceasta pentru a evita orice risc de a nu se obtine viza din cauza timpului scurt pana la plecare. In cazul in care obtinerea vizei este conditionata de prezenta fizica a turistilor pentru interviu, acestia au obligatia de a se prezenta la data si ora la care s-a facut programarea. Refuzul autoritatilor consulare de a acorda viza, din orice motiv care nu poate fi imputat agentiei AGETUR, exonereaza agentia de la orice raspundere. Turistilor carora li s-a refuzat acordarea vizei, li se va returna intreaga suma achitata in avans, mai putin anumite costuri percepute de partenerii locali / companii aeriene pentru anularea excursiei, costurile variind in functie de data anularii serviciilor. Taxa de viza perceputa de Ambasade pentru procesarea vizelor nu se ramburseaza. In cazul in care turistul isi planifica mai multe vacante succesive si nu trimite documentele la timp / nu se prezinta personal pentru obtinerea vizei, agentia nu poate fi trasa la raspundere iar turistul are obligatia de a-si obtine singur viza necesara calatoriei. 

Pe durata croazierelor toate platile efectuate ( bauturi, cumparaturi, masaj etc ) se inregistreaza pe cardul personal pe care fiecare turist il primeste la imbarcare. Micul dejun si pranzul se servesc in regim bufet iar cina se serveste ori in restaurantul bufet, ori a la carte ( cu meniu la alegere) fiecare pasager avand o anumita masa rezervata, de la inceputul pana la sfarsitul croazierei. Bagajele, atat la imbarcare cat si la debarcare, sunt transportate de personalul vasului. Seara, fiecare cabina primeste un buletin informativ cu toate activitatile care au loc a doua zi ( excursii, spectacole etc ).  Cabinele pot sa difere din punct de vedere al confortului unele fata de altele, cu toate acestea diferenta de pret este data de pozitionarea acestora pe vas, cele aflate pe puntile superioare fiind de regula mai scumpe. Cabinele rezervate la grupuri sunt de regula cabina interioare din categoria celor garantate (fara posibilitatea alegerii pozitiei pe o anumita punte) si se nominalizeaza cu cel mult o saptamana inainte de plecare. Agentia nu se face responsabila in cazul in care apar nemultumiri legate de acest aspect. De asemenea, linia de croaziera poate face un upgrade la una sau mai multe cabine (un schimb dintr-o categorie inferioara la o categorie superioara) fara o informare in prealabil si in mod aleatoriu iar agentia nu  poate fi trasa la raspundere. In porturile in care opreste vasul, turistii au posibilitatea sa cumpere excursii de la biroul de turism aflat la bord sau sa isi faca propriul program, insotitorul roman neavand obligativitatea de a-i insoti.

Copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al  parintelui care nu calatoreste ( sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces ); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti. Copiii care nu au carte de identitate, vor calatori obligatoriu cu pasaportul.

Turistul are obligatia sa se asigure ca documentele de calatorie precum cartea de identitate sau pasaportul, nu sunt deteriorate (in special elementele de siguranta si/sau poza). Atentie: Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia. Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporar, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau va consultati in aceasta privinta cu agentia de turism. Atentie, persoanele recent casatorite au obligatia de a-si schimba Cartea de Identitate anulata de autoritati (perforata/ taiata). 

Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare sau informatii suplimentare legate de calatoria cetatenilor romani in strainatate, accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions .

Pentru a evita eventuale situatii de confuzii sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeasca Conditiile Generale de Participare.

Cerere oferta


Cere o oferta!