Sovata - Marea Moarta a Transilvaniei

 

Sovata este o statiune balneoclimaterica aflata la poalele Muntilor Harghita, recunoscuta la nivel european gratie lacurilor sale cu ape sarate care si-au dovedit eficienta in tratarea afectiunilor degenerative, reumatismale, inflamatorii si a bolilor cardiovasculare, inca din Evul Mediu. Indiferent de sezon, statiunea magnetizeaza zeci de mii de turisti care urmaresc sa imbine utilul cu placutul si sa isi imbunatateasca starea de sanatate. Statiunea beneficiaza de un bagaj complet de dotari si facilitati moderne, cum ar fi: bazine pentru kinetoterapie, instalatii pentru electroterapie si hidroterapie, sali de gimnastica medicala, bai calde cu apa minerala sarata pentru tratamente ginecologice, sedinte de masaj, cure cu namol cald si plaje amenajate pe malul lacurilor.

Sovata poate fi o alegere potrivita si pentru turistii care cauta sa isi recapete energia si sa scape de stresul cotidian, luand o gura de aer proaspat la propriu cu ajutorul sedintelor de oxigenoterapie. Un alt motiv pentru care merita sa petreci un sejur odihnitor si relaxant in aceasta statiune, inconjurata de peisaje pitoresti si imbratisata de dealuri impadurite, il constituie atractiile din zona si activitatile de agrement. Sovata are de toate pentru toti: de la sali de lectura, cinematografe, discoteci, pana la monumente istorice, biserici si partii interminabile de schi. Un drum cu mocanita intre Sovata si Campul Cetatii este mai mult decat o simpla calatorie, deoarece invita vizitatorii la meditatie, la introspectie, pe masura ce parcurg cele mai impresionante privelisti cu muntii si campiile care se deschid in fata lor.

Pot fi efectuate trasee turistice pe varful Saca Mare pentru a ajunge la Muntele de Sare, dar si vizite la cele sase lacuri bogate in ape clorurate si sodice, care prezinta fenomenul de heliotermie: Ursu, Alunis, Verde, Negru, Rosu, Mierlei si Serpilor. Parcul Adrenalin Plus asteapta copiii, intr-un cadru natural, cu piste de tiroliana si distractie pe masura. Un argument solid pentru iubitorii de folclor, care isi doresc sa vina aici, este faptul ca Sovata este un fel de muzeu in aer liber, unde oamenii de la sate se aduna pentru a pastra si cultiva traditiile populare. 

Cere o oferta!