Stimați Clienți,  
 
  Începând cu 31 martie 2024, România a intrat în spațiul Schengen cu granițele aeriene și maritime, ceea ce înseamnă că au fost eliminate controalele de frontieră sistematice ale pasagerilor care efectuează călătorii sau merg în vacanțe cu avionul spre destinații din Schengen.  
     
  Astfel, după ce veți face controlul de securitate, nu va trebui să mai prezentați documentul de identitate la ghișeul Poliției de frontieră, ci veți merge direct la poarta de îmbarcare alocată zborului, dacă destinația dumneavoastră se află într-un stat din spațiul Schengen.  
     
  Totuși, polițiștii de frontieră vor fi prezenți în aeroporturile din România și vor putea face controale aleatorii, pentru a verifica identitatea călătorilor. De aceea, chiar dacă polițiștii nu vă vor mai verifica actele de identitate înaintea fiecărui zbor, trebuie să aveți un document de identitate valid asupra dumneavoastră.  
     
  Dacă sunteți însoțit de minori, trebuie să aveți și documentele necesare pentru aceștia. Astfel, dacă minorul călătorește însoțit doar de un părinte, trebuie să aibă atât un document de identitate valabil, cât și acordul celuilalt părinte. Dacă minorul călătorește însoțit doar de o terță persoană (alta decât părintele), este necesar acordul ambilor părinți, pe lângă documentul de identitate.  
     
  În ce privește condițiile pe care trebuie să le respecte minorii care au împlinit 16 ani și care călătoresc neînsoțiți, găsiți toate detaliile în Art. VIII din Ordonanța de Urgență nr. 25 / 21.03.2024.  
     
  Aceleași reguli se aplică și pentru călătoriile maritime.  
     
  Vă dorim vacanțe plăcute și vă asigurăm de disponibilitatea noastră pentru orice clarificări aveți nevoie!  
     
  Cu cele mai bune gânduri,  
     
  Echipa Fabrica de Vacanțe
Cere o oferta!