Dupa trecerea prin mai multe tari si inghitirea mai multor ape navigabile mai mici, Dunarea se varsa in Marea Neagra. Delta Dunarii, inclusa pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, este una dintre cele mai importante atractii ale Romaniei. Dintr-un punct aflat in Tulcea, fluviul se imparte in trei canale separate, denumite brate: Bratul Chilia, Sulina si Sfantul Gheorghe, conturand o zona mlastinoasa de aproximativ 4180 km² aflata in continua evolutie si formata din plauri si insule de nisip. Regiunea adaposteste pana la 300 de specii de pasari si 160 de specii de pesti, printre care cele patru specii de sturion ce, odinioara, rataceau pe intreaga lungime a Dunarii. Plaurii acopera 1563 km², constituind una dintre cele mai largi intinderi de stuf din lume.
Delta Dunarii este o retea fantastica de canale, interesctii de ape, mlastini, sate pescaresti si intinderi pustii ocupate de vietati unice. Astfel, Delta Dunarii se dovedeste un refugiu pentru iubitorii de animale salbatice, observatorii de pasari, pescari impatimiti si pentru oricine isi doreste sa se departeze de coditian pentru cateva zile.
Migratiile pasarilor devine inca un motiv ca turistii sa fie puternic impresionati de Delta Dunarii. Din luna iunie pana la jumatatea lunii septembrie, pelicanii albi ajung la un numar ridicat, in timp ce iarna strange aproape intreaga populatie globale de gaste cu gat rosu in jurul apelor din rezervatie. Printre speciile de pasari des intalnite se numara: pescarusii, batlanii, berze si cormorani.
Aici va puteti bucura si de nisipul plajelor virgine din Sulina si Sfantul Gheorghe si sa savurati specialitatile culinare ale locului, cum ar fi traditionala ciorba de peste. De asemenea, puteti lua contact cu membrii culturilor turcesti, tatare si lipovenesti, pentru a le intelege si aprecia valorile.