Poiana Brasov

Aflata la poalele Masivului Postavaru, Poiana Brasov este cea mai mare si moderna statiune montana pentru sporturile de iarna din Romania, ce a devenit un important centru turistic de renume international, fiind adesea comparata cu statiunile Chamonix si Cortina D’Ampezzo gratie conditiilor sale naturale. Poiana Brasov a cunoscut in ultimii ani o dezvoltare rapida, punand la dispozitie toate dotarile necesare pentru a creste gradul de confort si de satisfactie a turistilor, in toate anotimpurile. Faptul este sustinut de cele 12 partii de schi cu grade diferite de dificultate, terenuri de sport, hoteluri exclusiviste, sali de gimnastica si spectacole, instalatii de zapada artificiala si nocturna, telescaune, teleschiuri, pensiuni primitoare, restaurante cu specific romanesc si un amalgam de monumente arhitectonice vechi.

Statiunea este o oaza a sanatatii, fiind recomandata pentru tratamentul nevrozelor, starilor de epuizare, anemiilor secundare, bolilor endocrine si afectiunilor respiratorii. Privita de la inaltime, statiunea pare a fi o farama sustrasa din imparatia muntilor, ce poarta cu mandrie haina verde a padurilor de molid si de fag, emanand un aer proaspat si pitoresc. Pe langa schiatul in sezonul rece, alte activitati care pun la incercare spiritul aventurier si pofta de adrenalina a iubitorilor de munte sunt: tubing de iarna, plimbari cu snowmobilul si cu saniile trase de cai, practicarea patinajului si a saniusului, dar si snowboard.

Nimic nu este mai revigorant si placut decat o drumetie prin padure, pe timpul verii, care sa te duca mai aproape de frumusetea naturii, in inima Muntilor Postavaru. De asemenea, mai pot fi efectuate excursii pentru vizitarea obiectivelor turistice din Brasov, inot, plimbari cu bicicletele si hidrobiciclete, schi pe iarba, windsurfing, yolle si ambarcatiuni pe Lacul Moacsa sau tenis de camp. Centrul de agrement si divertisment din Poiana Brasov se concentreaza pe importanta activitatilor après ski care pot fi desfasurate de intreaga familie, oferind spatii de expozitii, spectacole de divertisment, evenimente culturale, jocuri pentru copii, program de folclor, mini-golf si bowling.

O atractie din Poiana Brasov care nu trebuie ratata sub nicio forma este Centrul de Echitatie din nordul statiunii, care initiaza incepatorii in arta calariei si organizeaza plimbari de agrement calare. Alte obiective ce merita a fi vazute sunt Manastirea de lemn Sf. Ioan Botezatorul, construita in stil maramuresean, fiind singura biserica din statiune, Pestera Valea Cetatii sau Fundata, descoperita acum 60 de ani, Rezervatia naturala Tampa, Bisericuta Paganilor si Pestera de Lapte.

Alege perioada si hotelul

BOX 43
Cere o oferta!