Transfagarasan

 

Transfagarasan este cel mai inalt drum asfaltat din Romania. Sa parcurgi acest drum este o aventura plina de serpentine printre stanci ascutite si palcuri de padure. Dupa cateva intoarceri, privelistea cuprinde intinderi muntoase spectaculoase. Supranumit „Drumul catre nori”, are doua benzi care, pe alocuri, se ingusteaza pana la marginea stancilor. Votat de Top Gear TV drept cel mai bun drum din lume, Transfagarasan ofera o experienta de neuitat la volan.

Pe parcursul drumului, muntii inconjoara zona, iar cascadele par, din departare, niste fulgere. Pe alocuri, poti gasi standuri cu suveniruri, un restaurant, o cabana, Telecabina Balea si Lacul Balea.

Lacul Balea s-a format ca o oglinda printre stanci, uneori total acoperita de nori. Cabana Balea Lac are un restaurant cu bucate sezoniere, de la supe, la platouri cu branzeturi si tocanita cu ciuperci. Pentru a ajunge aici in timpul iernii, strabatand un strat inalt de zapada, este nevoie sa parchezi masina la Cabana Balea Cascada si sa urci cu telecabina restul drumului. Nu uita sa te echipezi corespunzator!

Alege perioada si hotelul

BOX 43
Cere o oferta!