Tratament balnear si atractii istorice in Calimanesti Caciulata

 

Statiunea balneara Calimanesti Caciulata prezinta interes pentru toate tipologiile de turisti, de la cei care ravnesc la o vacanta linistita in mijlocul naturii, intr-o zona muntoasa, pana la cei ce debordeaza de energie si cauta sa aiba parte de experiente inedite. De asemenea, efectele curative ale izvoarelor minerale regasite in aceasta zona sunt recomandate turistilor care acuza afectiuni digestive, renale, metabolice, dermatologice si reumatismale, avand ca procedee frecvent utilizate hidroterapia, electrofizioterapia si kinetoterapia. 

Situata in partea central-sudica a Romaniei, pe malul drept al Oltului, statiunea inglobeaza un numar semnificativ de lacasuri de cult devenite monumente istorice, manastiri, constructii industriale, parcuri si cruci comemorative. Iubitorii de istorie si spiritualitate isi pot hrani sufletul cu splendoarea divina a Manastirii Cozia, o bijuterie arhitecturala medievala construita la indemnul lui Mircea cel Batran, dar si cu admirarea picturilor murale, a colectiei de icoane si a artefactelor expuse in muzeul manastirii. In centrul orasului Calimanesti se afla prima manastire de maici de pe teritoriul Romaniei, schitul Ostrov, care a fost rezidita pe locul unei biserici mai vechi de catre domnitorul Neagoe Basarab si sotia lui, Despina. Aceasta ascunde o icoana facatoare de minuni si un mic muzeu unde sunt puse la expozitie diferite obiecte de arta bisericeasca.

Nume importante din lumea poeziei, ca Eminescu sau Octavian Goga, au frecventat acest loc in trecut, profitand de beneficiile cu care este inzestrata statiunea si inspirandu-se in creatiile sale. Cu toate aceastea, zona ramane in topul preferintelor turistilor si datorita ofertelor de cazare, a facilitatilor resorturilor si a activitatilor de agrement experimentate la Aqua Parc Cozia. O atractie care nu trebuie trecuta vederea este Parcul National Cozia, unde intalnim o serie de specii rare din flora si fauna Romaniei si avem ocazia de a practica sporturi extreme, drumetii montane sau turism stiintific. Parcurgand un drum forestier, vom ajunge la cascada de pe valea Lotrisor, aflata la 6 km de statiune, a carei cadere de apa a fost realizata artificial in anii `50.

Cere o oferta!