Trei zile in Sicilia

Catania, Italia

 

Sicilia, cea mai mare insula din Mediterana, este imaginea „varfului de cizma” – conturul granitelor Italiei. Istoria sa bogata se reflecta in situri, asemeni Vaii Templelor, unde se afla ruinele a sapte temple monumentale in stil arhitectural doric. De asemenea, este binecunoscut faptul ca pe marginea estica a Siciliei se afla Muntele Etna, unul dintre cei mai inalti vulcani activi din Europa.

 

  

 

Catania merita din plin o zi intreaga din perioada calatoriei tale. Chiar prima! Etna domina peisajul, devenind o prezenta pregnanta in vietile si obisnuintele localnicilor. Acest vulcan activ si orasul se afla in stransa legatura.

Catania isi are locul in mijlocul plin de verdeata completat de imprejurimi, deschizandu-se spre mare. Isi intampina turistii cu piete mari, drumuri largi si arhitectura specifica, in stilul baroc. Reminescentele istorice dovedesc culturile diverse care si-au lasat amprenta; oamenii au absorbit influentele multor conducatori, asemeni liniilor arhitectonice ale cladirilor, bisericile si monumentele.

Incepand cu vibranta piata „La Pescheria”, puteti fi observatori ai negotului pe aleile umbroase, pline de produse proaspte, de fructe si legume. Implicati-va! Cu siguranta veti face cateva achizitii convenabile.

 

 

 

De asemenea, cu fiecare pas in oras, veti constata urmele intunecate ale cladirilor: Catania a fost construita in mare masura din lava vulcanului Etna, oferindu-i acestuia un aspect elegant, unic si frumos. Nu ezitati sa admirati imprejurimile cu fiecare ocazie, opriti-va  gradini, biserici, piete si magazine.

Unele dintre atractiile principale care necesita sa fie incluse in acest tur de o zi ar fi Piazza del Duomo, cu Fantana Elefantului, Primaria si Catedrala.

 

 

 

  

Dup-amiaza va puteti relaxa pe plaja din Jonio, parcul de pe Strada Etnea, ori in restaurantul Spinella, unde sa va bucurati de un meniu variat, cu produse locale sau produse de patiserie. Seara aveti la dispozitie multe restaurante care servesc produse proaspete, iar Piazza Scammacca poate deveni locul ideal pentru degustarea unei beri.

  

  

 

A doua zi este mai mult decat indicat sa observati Vulcanul Etna. Cu alte cuvinte, vacanta din aceasta parte a coastei ar fi incompleta fara a explora craterele si crapaturile. Daca inchiriati o masina, Monti Rossi din Nicolosi va putea fi explorat cu usurinta.

 

 

  

 

De asemenea, exista si un tren, Circumetnea, care parcurge baza vulcanului. Daca ajungeti pana la Rifugio Sapienza si la centrul de vizitare, puteti alege sa participati la o serie de plimbari catre crater si vederea de aproape din telecabina. Cu un vehicul de teren puteti observa conurile active chiar din varful vulcanului.

 

 

 

Ce este cu adevarat incantator in Sicilia se dovedeste a fi linia ferata. Usurinta cu care poti calatori, fie in sud, fie in nord, iti da prilejul sa descoperi cat mai mult. Ziua a treia ar trebui destinata in totalitate vizitarii orasului Taormina. Pe langa atmosfera prietenoasa, privelistea de care dispune este remarcabila!

Destul de romantic si plin de farmec, Taormina atrage multimi de turisti anual. Ca puncte de atractie pot fi enumerate: Teatrul Grecesc, Teatrul Roman, Catedrala si muzeul. La acestea se adauga posibilitatea de a face cumparaturi, ori a va relaxa intr-una dintre cafenelele linistite dispuse de-a lungul strazilor.

 

 

 

 

 

Acestea reprezinta recomandarile Fabrica de Vacante pentru o minivacanta in Catania, Sicilia. Veti fi surprinsi de amabilitatea localnicilor, conturata fiind de masivitatea Vulcanului Etna.

Cere o oferta!