Un leac pentru suflet - Baile Felix

 

Aflata in judetul Bihor, Baile Felix este cea mai mare statiune balneoclimaterica din Romania, ce cuprinde o rezerva imensa de izvoare termale cu efecte terapeutice, bogate in minerale, constituind o sursa excelenta pentru tratarea diferitelor afectiuni si asigurand, in acelasi timp, o doza de liniste, odihna si relaxare. Documentele istorice atesta faptul ca statiunea  a fost descoperita in Antichitate de catre calugarul Felix si pusa in folosinta in anul 1000. Datorita climatului cu ierni blande si veri moderate, o vacanta la Baile Felix poate fi planificata oricand, indiferent de anotimp, astfel ca fenomenele meteorologice venite pe neasteptate nu reprezinta un impediment pentru o baie cu apa geo-termala, in aer liber.

Statiunea dispune de baze medicale echipate cu instalatii, piscine, sali de gimnastica medicala pentru metode ca electroterapia, hidroterapia, impachetari cu parafina, aerosoli, dar si diverse facilitati care permit vindecarea cu succes a reumatismului, afectiunilor neurologice si ginecologice. Pe langa apele termale de o valoare incontestabila, Baile Felix ofera si bai cu namol, apreciate pentru proprietatile sale oligometalice, calcice, sodice si bicarbonate.

Din punct de vedere turistic, Baile Felix completeza vacanta cu posibilitati nesfarsite de petrecere a timpului liber: cursuri de calarie, plimbari cu trasura, paintball, mountainbiking, trailrunning si cateva atractii de o mare insemnatate culturala. Amplasat in centrul statiunii, Lacul cu nuferi si lotusi este o rezervatie naturala unica in Europa, ce gazduieste numeroase specii de plante si animale rare, ocrotite de lege. Statiunea pune la dispozitie pentru cei dornici de aventura in apa piscine si stranduri cu tobogane, jacuzzi, sauna, servicii de masaj si spa, trei dintre cele mai cunoscute fiind Strandul de vara, Apollo si Aqua Park.

Cei interesati de istoria si cultura locala pot vizita monumentele si bisericile din zona de o importanta majora peste care trecerea timpului si-a lasat amprenta. Cateva dintre acestea sunt Capela de la Haieu, o biserica-sala medievala cu puternice influente romane si gotice, Biserica ortodoxa din Rontau, Cladirea Sanifarm, construita in stil baroc in secolul al XVIII-lea, Biserica de lemn din Brusturi, ce se remarca prin sistemul de boltire, si Biserica Greco-Catolica din Baile Felix. De asemenea, turistii se pot inscrie pentru excursiile organizate la Pestera Ursilor din localitatea Chiscau, considerata unica prin densitatea fosilelor ursului de pestera, si pot incheia calatoria cu fenomenul carstic de pe Dealul Somleului, numit de localnici si Craterul de la Betfia. Pe timpul verii, mai exact in luna iulie, la Baile Felix se organiezeaza Festivalul cantecului, portului si dansului popular bihorean. Cu o vechime impresionanta si cu o reputatie solida, Baile Felix si-a castigat locul pe buna dreptate printre atractiile turistice fundamentale de pe teritoriul Romaniei.

Cere o oferta!