Daca vrei sa te intorci in timp si sa simti atmosfera medievala de acum sute de ani, tot ce trebuie sa faci este sa te deplasezi in inima Transilvaniei, mai exact pana in Sighisoara, in cea mai mare cetate medievala din Europa locuita fara intrerupere.
Arhitectura cladirilor, a edificiilor bine conservate si istoria sa legendara au dus la integrarea orasului Sighisoara in patrimoniul Mondial UNESCO, incepand cu anul 1993. Inconjurata initial de un zid cu 14 turnuri de aparare, cetatea a mai ramas in prezent doar cu 9, ce apartin diferitelor bresle mestesugaresti. Cel mai important dintre acestea este Turnul cu Ceas, numit asa datorita celor 7 figurine ce simbolizeaza zilele saptamanii. Acest monument remarcabil de arhitectura militara merita vazut pentru acoperisul sau colorat, construit in stil baroc, dar si pentru Muzeul de Istorie ce adaposteste, pe langa diverse colectii si exponate, machete cu orasul medieval din 1735.
Un edificiu reprezentativ al stilului gotic este Biserica din Deal, care are cripta sub cor si incanta vederea atat la exterior, prin grupul de statui, ce infatiseaza Inchinarea Magilor, cat si la interior, prin sculpturile din piatra (tabernacolul), piesele pretioase de mobilier si fragmentele de picturi pastrate din anii 1380-1520. Urca cele 178 de trepte ale scarii acoperite, construita in secolul XVII, pentru a vedea fatada impregnata cu elemente din epoca Renasterii si viziteaza cea mai veche biserica de pe teritoriul Romaniei ridicata de calugarii dominicani. Tot aici, vei avea ocazia de a admira cateva obiecte de patrimoniu: o cristenita de bronz turnata in anul 1440 si cele 39 de covoare orientale confectionate intre sec XVI-XVII.
O atractie de neratat o constituie, fara indoiala, Festivalul Medieval de la Sighisoara, care reuneste anual, la sfarsitul lunii iulie, formatii de muzica medievala, artisti, mesteri populari, ordine si grupari cavaleresti, ce incanta publicul cu piese si spectacole, dezvaluind adevarata frumusete a cetatii.