Unele locuri nu costa nimic in Berlin

 

Berlin este o metropola cosmopolita, dinamica si energica, ce ofera un amestec omogen de arhitectura moderna si clasica, divertisment, patrimonii culturale si mii de exponate din sfera artei. Pe langa aceste valori, capitala Germaniei aduce un bonus admiratorilor sai, pentru ca le garanteaza o vacanta cu un buget accesibil, concentrata pe obiective si activitati extrem de ieftine, ba chiar gratuite. Te invitam sa descoperi ce poti face intr-un city break de cateva zile, in acest lacas al diversitatii, fara sa fii nevoit sa cheltuiesti toti banii pana la sfarsitul calatoriei tale, reusind, astfel, sa te incadrezi in bugetul prestabilit.  

Urca-te in cupola Reichstag 

O lectie de istorie poate fi parcursa in cupola Reichstag, sediul Parlamentului German, care a fost ridicata in anul 1884, urmand sa fie restaurata dupa razboi, prin proiectarea unui dom din sticla, de catre arhitectul Norman Foster. Este considerata un simbol al Berlinului, care a depasit momentul nefast al perioadei naziste, axandu-se, in schimb, pe viziunea unita si democratica a Germaniei. Cei care opteaza pentru o plimbare gratuita pe terasa, vor avea parte de o vedere panoramica completa asupra orasului, si vor putea remarca rampele care inconjoara strategic suprafata cupolei, asemeni unor spirale de ADN. Pentru a urca in cupola nu trebuie decat sa iti rezervi biletul de acces de pe site-ul Parlamentului. 

Admira inima Berlinului – Poarta Brandenburg

Aflata in apropierea cupolei Reichstag, Poarta Brandenburg este considerata cel mai reprezentativ monument neoclasic din Berlin, care dainuie inca din sec. al XVIII-lea, fiind construita sub comanda Regelui Frederick Wilhem al II-lea. Inspirata din modelul architectural al Acropolei din Atena, Poarta constituie simbolul reunificarii, al unitatii si pacii absolute. Este alcatuita din douasprezece coloane masive si inalte, iar partea superioara a portii o infatiseaza pe zeita Victoria condusa de un car tras de patru cai, ca semn al biruintei si triumfului. Edificiul nu este doar un reper al Germaniei, o marturie a trecutului zbuciumat, ci si un spatiu popular pentru promenade prelungite si pentru desfasurarea evenimentelor culturale, istorice si artistice. 

Incanta-ti privirea la East Side Gallery

East Side Gallery se intinde de-a lungul raului Spree si este cea mai lunga portiune ramasa din zidul Berlinului. La scurt timp dupa caderea acestuia in noiembrie 1989, peste 100 de artisti s-au intrecut in abilitati pentru a-l transforma intr-o galerie in aer liber, impanzita de picturi murale, desene si mesaje de factura politica. Cea mai renumita lucrare este “sarutul”, care il ilustreaza pe liderul sovietic Leonid Brejnev sarutandu-se cu presedintele Germaniei de Est, Erich Honecker.

Planuieste un picnic la Tiergarten 

Tiergarten este locul preferat al berlinezilor care aleg sa se refugieze aici pentru activitatile in aer liber, sport si relaxare, departe de agitatia si zgomotul marii capitale europene. Cartierul, situat in vestul orasului, si-a castigat popularitatea si aprecierea in randul vizitatorilor prin parcul sau, cu acelasi nume, care acopera peste 500 de acri de arbori, pajisti verzi, iazuri albastre si cai navigabile. Punctul forte al acestui parc, dincolo de aerul revigorant si linistea naturii, consta in organizarea periodica a concertelor si evenimentelor artistice cu acces gratuit.

Viziteaza Topografia Terorii

Asa cum ii sugereaza si numele, Topografia Terorii este un muzeu de istorie dedicat ororilor naziste, ce isi expune colectia fascinanta de imagini, filmulete si documente, menite sa reproduca persecutiile si cruzimea germanilor asupra evreilor. 

Desfata-ti auzul cu un concert gratuit

O calatorie nu ar fi completa daca nu ar include, printre altele, si o experienta muzicala care sa initieze vizitatorul in cultura si spiritul orasului. Cladirea Orchestrei Filarmonice din Berlin, construita in stil architectural futurist, isi deschide portile in zilele de marti, in jurul orei 13, pentru a bucura spectatorii cu concertele sale. 

Strabate Piata Potsdamer Platz

Transata in doua parti de zidul Berlinului, Piata Potsdamer Platz a fost, in trecut, una dintre cele mai aglomerate si frecventate din Europa, constituind centrul Berlinului antebelic. In prezent, este dominata de peisajul architectural al celor doua constructii inalte de tip turn, dar si de spectrul larg de restaurante, hoteluri, cinematografe, teatre si muzee.

 

Cere o oferta!