Vacanta in Tinutul Conacelor

Amplasata in interiorul Carpatilor de Curbura, Covasna este locul ideal pentru a imbina tratamentele moderne, specifice unui spectru larg de afectiuni, cu drumetiile, activitatile de agrement, recreerea si istoria. Fiind situata intr-o zona cu activitate vulcanica, Covasna si-a capatat meritul de a fi o statiune balneoclimaterica bogata in izvoare cu apa minerala carbogazoasa, ce contine nu mai putin de 1500 de elemente de compozitie, recomandate in remedierea bolilor cardiovasculare si a celor digestive. In centrul orasului Covasna se afla Balta Dracului, un vulcan noroios asemanator cu o fantana in clocot, declarat monument al naturii, unde au loc eruptii permanente de dioxid de carbon cu efecte terapeutice.

Cunoscut drept “Tinutul Conacelor”, datorita numarului fascinant de castele si conace pe care le detine (aproximativ 200), Covasna este un taram de poveste presarat cu povesti despre printese si cavaleri. Cele mai cunoscute dintre acestea sunt Castelul Daniel, Conacul Contelui Kalnoky si Conacul Benke, care reconstituie o atmosfera de epoca, regasindu-se printre optiunile de cazare ale turistilor. Despre Valea Zanelor legenda spune ca a fost locul unde a locuit Ileana Cosanzeana, cea mai frumoasa pamanteanca, si unde s-a refugiat Decebal inainte sa moara. In aceasta zona turistica extrem de pitoreasca cu peisaje absolute incantatoare, se gaseste si un monument tehnic unic in Europa, care se refera la metoda folosirii gravitatiei pentru a inlocui vagoanele pline de lemne cu altele goale ce urmeaza a fi incarcate. In prezent, acest sistem, construit in 1889 si denumit de localnici “siclau”, nu mai functioneaza, insa merita a fi vizitat, inainte de a porni la plimbare cu locomotiva de aburi “mocanita”, care circula prin zona.

La poalele muntilor din localitatea Ghelnita este cufundata in tacere Biserica Romano-Catolica Sf. Emeric, comoara arhitecturala a orasului, unde pot fi vazute printre cele mai vechi si bine conservate fresce din Transilvania, o cristelnita multiseculara, precum si un tavan din lemn compus din picturi, ce dateaza din anul 1629. Tot aici vei invata sa prepari celebrul cozonac secuiesc, kurtoskalacs, sa descoperi arta sculpturii in panuse, sa faci butoaie la dogaria din Harale si nu, in ultimul rand, sa participi la cateva dintre manifestarile folclorice desfasurate in timpul verii.

Cere o oferta!