DESCOPERA KAMENA VOURLA

Kamena Vourla se afla la aproximativ 170 km nord de Atena si 150 km sud de Volos si este amplasata in Golful Maliakos, cu vedere spre Insula Evia (in est). Kamena Vourla este relativ aproape de Insula Skiathos, unde se poate ajunge cu feribotul in aproximativ 3 ore din Agios Konstantinos (la doar 10 km distanta de statiune). Din anul 2011, Kamena Vourla este capitala municipalitatii care include si Molos si Agios Konstantinos, asezarea avand aproximativ 2800 de locuitori.

Kamena Vourla se afla intr-un cadru natural spectaculos, care imbina muntele cu marea (Egee). Aici se afla si ape termale, care au o concentratie mare de radon si care sunt recomandate pentru tratarea unor afectiuni ale oaselor si pielii.

Bineinteles, aici va puteti bucura de apa curata a Marii Egee si de cateva plaje pozitionate in si in jurul asezarii Kamena Vourla: Asproneri (3 km sud), Flisvos (in nord), Coconut Palm, Isabella, Rodia (langa port), Poseidon, Paradeisos, Mouragio (Morou-Agiou Konstantinou). Dintre acestea, se remarca plaja Isabella, care este plasata in centrul orasului si unde, in varf de sezon, puteti practica sporturi nautice si plaja “Mouragio”, care este clasificata Blue Flag.

Deoarece Kamena Vourla este situata pe continent, veti putea profita de tarife mai mici la taverne, unde va veti gusta preparatele grecesti delicioase. In sezon, turistii au la dispozitie o varietate semnificativa de terase, cafenele si taverne, unde pot lua mesele principale ale zilei: Camino, Kapabi, Maistrali, Mythos Music Cafe, Falareika Fish Tavern, Mouries, Dionysos, Abona, Nostos, To Limanaki, Kabos, Kostas, Zorbas, Steki etc.

Un alt avantaj al amplasarii pe continent si nu pe o insula este ca multe atractii turistice sunt usor accesibile, la nord si la sud de Kamena Vourla: Termopile, Castelul Mendenitsa, Muntele Kallidromon, Manastirea Metamorfosis. Cei care vor sa exploreze mai mult Grecia, pot opta pentru excursii mai lungi, la Meteora, Atena, Delphi sau Plates.

Daca tot sunteti in Kamena Vourla, trebuie sa vizitati Insula Skiathos cu feribotul sau sa petreceti macar o dupa-amiaza unica in Insulele Lihadonisia, supranumite si Insulele Seychelles ale Greciei. Acestea din urma se afla la est de Kamena Vourla si sunt accesibile cu barca in 30 de minute.

Cere o oferta!