Orasul Faro Din Algarve - Aero Travel

 

Faro Arco da Vila

Daca sunteti pentru prima oara in Algarve, nu trebuie sa ratati capitala regiunii, orasul Faro. Acesta are un aer portughez aparte fiind o oprire placuta in calatoria dumneavoastra. Portul cochet, parcurile bine intretinute si pietele, precum si orasul istoric vechi plin de drumuri pietonale si cafenele in aer liber, ii dau un farmec deosebit. Viata de noapte este animata si nu o sa va puteti plictisi aici.

`Cidade Velha’- partea veche a orasului- se afla in partea de est a portului. Trecand pe sub arc(Arco da Vila), pe langa oficiul de turism din Algarve, iar la capatul gradinii Manuel Bivar urmarind sagetile pe strazile pietruite pana la Largo de Sé. Catedrala din Faro, situata in mijlocul pietei, nu pare grandioasa de la exterior, dar odata ajunsi in interiorul ei  veti putea admira elemente ale arhitecturii originare din secolele 13-14. O alta cladire aflata in apropiere este Seminarul Episcopal, construita la cererea episcopului Francisco Gomes de Avelar in secolele 18-19. Episcopul a fost unul din persoanele care au incercat sa reface orasul Faro dupa cutremurul ce a avut loc in Faro, astfel ca si statuia sa se regaseste in unul din colturile din Largo de Sé.

Iesind din orasul vechi veti putea ajunge in Porta Nova, de unde puteti lua barci pentru diverse excursii optionale si plimbari.

Strazile ce va indeparteaza de la gradinile Manuel Bivar  va duc spre o zona exclusiv pietonala, unde veti putea face cumparaturi sau va puteti opri la una din numeroasele cafenele sau restaurante. Daca sunteti pasionati de cumparaturi nu trebuie sa ratati Forum Algarve shopping mall, aflat pe drumul principal de la aeroport spre oras.

 

Cere o oferta!