SPORTURI NAUTICE ALGARVE

watersports-algarve

Partea de sud-vest a Portugaliei, zona Algarve, ofera conditii unice pentru toate tipurile de sporturi nautice si activitati in aer liber. Niciun alt loc din Europa nu permite practicarea in mod constant a surfingului cu valurile perfecte de dimineata si a kiteboarding-ului dupa amiaza datorita curentilor constanti ce creaza conditiile perfecte pentru practicarea acestui sport.

Algarve ofera unele dintre cele mai bune locuri de surf din Europa datorita numarului mare de plaje si golfuri, a climatului cald dar si a curentilor atlantici de pe tot parcursul anului.

Vara este perfecta pentru surferii incepatori  deoarece curentii nu sunt  foarte puternici, iar iarna este cel mai bun anotimp pentru surferi experimentati cand valurile sunt puternice, inalte de aproximativ 7-8 metri iar apa are temperaturi confortabile. Coasta de Vest este cea mai buna pentru a lua cursuri de surfing. Aici gasim statiunile Albufeira, Praia da Rocha, Portimao, Alvor și Lagos.

Algarve detine si o Scoala de Surf cu o echipa de instructori experimentati (detinatori de certificate de BSA sau FPS) unde turistii pot lua lectii si pot face surf trips.

Kiteboardingul are cea mai rapida crestere din ultimii ani printre sporturile nautice. Acesta forma de sport si distractie combina elemente din surfing si snowboard cu abilitatile de zbor cu parapanta. Kiter-ul nu are nevoie de un val sau o barca, ci de un zmeu gonflabil si un pic de vant pentru a produce suficienta putere de a se propulsa deasupra apei. Expertii folosesc zmeul pentru a sari si de a efectua rotatii, prinderi si alte trucuri. Vantul puternic  ofera conditii ideale de a invata si practica kiteboardingul in Algarve. Acesta este motivul pentru care  plaja din Alvor aproape de Portimao este prima oprire a turului  mondial de kiteboarding profesionist. Datorita vantului si a apei putin adanci a lagunei Alvor, se creeaza un mediu facil de practicare pentru acest tip de sport.

 

Cere o oferta!