Croaziere de o zi

In fiecare dimineata (in functie de conditiile meteo), din portul Skiathos pleaca o multitudine de ambarcatiuni in croaziere de o zi, cu diferite itinerarii: turul Insulei Skiathos, turul insulelor din apropiere (Skopelos şi Alonissos), Tsougrias şi Arkos, Lalaria etc.

Mare si soare
Ambarcatiunea va parasi portul vechi cu directia nord, catre partea cea mai spectaculoasa a insulei. Veti putea imortaliza Pestera intunecata si plaja Nikotsara, acolo unde locuitorii spun ca ar fi ingropat un tezaur si va veti indrepta catre plaja Lalaria, vestita pentru pietrele albe, de forma rotunda si pentru “Tripia petra” (Piatra gaurita). Legenda spune ca cel care va inota sub arcada acestei pietre un tur va gasi marea dragoste, iar cel care va face turul complet (de trei ori) va dobandi tineretea vesnica.

La 5 minute distanta pe mare de aceasta plaja, vaporul va opri pentru a vizita plaja Kastro unde se afla vechea capitala a insulei. Aici veti avea timpul necesar pentru a explora ruinele vechiului oras, ale celor 30 de biserici existente, cat si ale moscheei construita de celebrul pirat Jack Rackam Barbarosa. Kastro, prima capitala a insulei, a fost parasita in anul 1829, datorita conditiilor grele de viata si a incursiunilor piratilor, foarte dese in acel timp.

Trecerea pe langa pestera Kastrului, adapostul soimilor din specia Falco Eleonorae, va fi o experienta de neuitat. Vaporul se va indrepta catre partea de nord-vest a insulei, spre plaja Marele Aselinos, parcurgand plaja Kechria, numita de locuitori si “Plaja Paradisului” si Micul Aselinos. Vaporul va opri pe continent, la poalele muntelui Pelion, in satul de pescari KATI GEORGI (Gheorghita de jos in traducere), unde se poate servi peşte proaspat la tarif de salata. Dupa statia la Marele Aselinos si masa de pranz, veti putea admira de la bordul ambarcatiunii plajele de vest ale insulei, Mandraki, Agia Eleni, Banana Mica si Banana Mare. Catre dupa amiaza, veti face ultima oprire a zilei intr-o insula nelocuita, insula Tsoungria.

Island hopping
Aceasta este o croaziera in care veti descoperi, in aceeasi zi, inca doua insule ale arhipelagului, Skopelos si Alonissos. Cei mai norocosi vor fi insotiti de salturile jucause ale delfinilor, des intalniti in aceasta zona in care marea atinge adancimile cele mai mari ale regiunii.
Vaporul de croaziera va pleca din portul vechi spre insula Skopelos, spre capitala-port a insulei, denumita de asemenea Skopelos. Ghidul va va depana istoria locurilor in timpul plimbarii prin orasul faimos pentru cele 300 de biserici construite aici. Pe strazile inguste, tipice tuturor insulelor grecesti, veti putea face cumparaturi de la comerciantii locali, dar si vizita Muzeul Folcloric.

Plecand din orasul-port Skopelos, croaziera continua catre insula Alonissos, mai precis catre portul Patitiri. Pe parcursul celor aproximativ doua ore petrecute in Alonissos veti avea timp sa vizitati vechiul oras Alonissos, aflat in varful unui deal, oras ce ofera privelisti spectaculoase spre Marea Egee, pentru ca apoi sa serviti pranzul la una dintre tavernele traditionale. Pentru amatorii unei vizite la Parcul Marin din Alonissos este important de stiut ca aici este studiata foca Monachus – Monachus, devenita emblema a insulei. In drumul de intoarcere, la apus de soare, intr-o minunata croaziera de-a lungul coastei vestice a insulei Skopelos, veti putea admira din larg portul Glossa aflat in partea de Nord a insulei.

Cere o oferta!