Alpen Village
 

Livigno, Italia
Skipass inclus!
Livigno ÔÇô Paradis de z─âpad─â ┼či cump─âr─âturi!

Pe partea ├«nsorit─â a Alpilor Lombardiei, nu departe de St. Moritz, este situat─â frumoasa sta┼úiune Livigno. ├Än aceast─â ├«ndr─âgit─â localitate dedicat─â sporturilor de iarn─â situat─â la 1816 m altitudine - z─âpada este practic garantat─â, unul din motivele pentru care ├«n Livigno se desf─â┼čoar─â numeroase competi┼úii interna┼úionale - dar este faimoas─â mult ├«n afara grani┼úelor sale ┼či ca paradis al cump─âr─âturilor duty-free. Trepalle (1.900-2.250 m) este ├«n Europa a┼čezarea permanent locuit─â situat─â la cea mai mare altitudine. Zilele ├«nsorite asigurate de situarea geografic─â ┼či frumoasele case de lemn tradi┼úionale completeaz─â tabloul oferit de Livigno. P├órtiile largi sunt ├«n orice moment exemplar ├«ngrijite, iar giganticul SnowPark ofer─â snowboarderilor tot ce le dore┼čte inima. Dup─â schi, cabanele tradi┼úionale v─â invit─â la Apr├Ęs-Ski ┼či numeroasele magazine la cump─âr─âturi. ├Än zona duty-free pute┼úi cump─âra nu doar parfum, alcool sau ┼úig─âri (cu limit─â de cantitate la ie┼čirea din ┼úar─â), ci ┼či ├«mbr─âc─âminte, ceasuri, aparate de fotografiat, iar la benzin─â pute┼úi economisi p├ón─â la 40% sau chiar mai mult! Pe p├órtie pre┼úurile sunt de asemenea reduse, ceea ce ├«nseamn─â mai mult concediu pentru banii dumneavoastr─â! Livigno ÔÇô Paradis de z─âpad─â ┼či cump─âr─âturi!

├Än zona de schi ┼či ├«n sta┼úiunile din vale exist─â numeroase cabane tradi┼úionale, dedicate Apr├Ęs-Ski-ului. Livigno nu e cu nimic mai prejos dec├ót sta┼úiunile din Austria! Ca specialitate regional─â de apres-ski este b─âutura cald─â ÔÇ×BombardinoÔÇť, care a fost inventat─â acum 40 de ani ├«n Tea del Vidal - Barul de Apr├Ęs-Ski nr. 1 din Livigno! Numeroase restaurante confortabile, cafenele, baruri ┼či pubs precum ┼či o pivni┼ú─â de vinuri ┼či o discotec─â au grij─â s─â nu v─â plictisi┼úi. Alte oferte atractive sunt s─âniu┼čul, patinajul, c─â┼ú─âratul pe ghea┼ú─â, traseele de drume┼úii de 20 km, snow-mobilul, c─âl─âria, bowlingul, biliardul, piscina ┼či un centru de fitness. Pentru to┼úi cei care vor s─â cunoasc─â ┼či partea tradi┼úional─â ┼či cultural─â a Livigno - se recomand─â un tur de explorare a numeroaselor biserici din localitate. Unele din ele au fost construite ├«n sec. VII ┼či v─â a┼čteapt─â cu adev─ârate comori artistice. Datorit─â situ─ârii sale geografice deosebite Livigno a devenit de altfel zon─â duty-free, un paradis pentru to┼úi pasiona┼úii de cump─âr─âturi.

31 instala┼úii de transport pe cablu ┼či 115 km p├órtii minunat de largi ÔÇô la dispozi┼úia dumneavoastr─â cu Skipass-ul Livigno! Altitudinea ridicat─â (1816 - 2798 m), precum ┼či numeroasele instala┼úii de z─âpad─â artificial─â asigur─â existen┼úa z─âpezii. P├órtiile se ├«ntind de ambele p─âr┼úi ale v─âii, ├«n a┼ča fel ├«nc├ót s─â pute┼úi schia mereu cu soare. Pentru freeride exist─â multe posibilit─â┼úi de z─âpad─â ad├ónc─â pe partea Carosello iar snowpark-urile de la Mottolino ┼či Carosello, cu half-pipe, kickern, rails ┼či un boardercross ÔÇô toate acestea fac din Livigno un adev─ârat paradis ┼či pentru freestyle ┼či des gazda a competi┼úii care sunt adev─ârate spectacole. Una din pu┼úinele p├órtii negre este Monte Neve-Valfin, ├«n rest domeniul prezint─â un grad de dificultate redus spre mediu. ├Än apropierea localit─â┼úii se afl─â pentru ├«ncep─âtori posibilit─â┼úi de a exersa primele alunec─âri. Petru copii exist─â o gr─âdini┼ú─â de ski ┼či mai multe "lumi ale copiilor", la marginea Livigno. ┼×i ├«n domeniul schiabil exist─â pentru cei mici multe de descoperit, pritre altele por┼úiuni de competi┼úie. Un eveniment anual este festivalul Telemark "La Skieda", care la ├«nceputul lui aprilie v─â a┼čteapt─â cu petreceri tematice, probe de cursuri ┼či de material. Leg─âturile perfecte dintre localitate ┼či domeniul schiabil contribuie la atrac┼úia pe care o exercit─â Hochtals! ├Än domeniu schiabil v─â stau la dispozi┼úie 3 zone cu Wi-Fi gratuit.

Livigno are ├«n total 30 km dedica┼úi schiului fond ÔÇô foarte bine preg─âtite. ├Än fiecare an ├«n decembrie are loc aici deschiderea sezonului, cu ÔÇ×La SgambedaÔÇť, maratonul interna┼úional de schi fond. Datorit─â situ─ârii geografice, condi┼úiile oferite de Livigno pentru schi fond sunt practic perfecte! ÔÇ×Pista TuristicaÔÇť ÔÇô cca. 20 km - este potrivit─â at├ót pentru cei ├«n foarte bun─â form─â c├ót ┼či pentru ├«ncep─âtori. ÔÇ×Pista Agonistica NolinoÔÇť ÔÇô 10 km ÔÇô este folosit─â pentru competi┼úii interna┼úionale. Cei care vor s─â practice acest sport t├órziu ├«n noapte, sunt bineveni┼úi pe pista de 2 km cu nocturn─â: deschis─â p├ón─â la miezul nop┼úii!

vezi mai multe

Sejururi din DE ORIUNDE catre Alpen Village, Livigno, Italia