Mittersill – concediu în Parcul Naţional Hohe Tauern!

Orăşelul de munte Mittersill este situat central, la o altitudine de 790 m, în inima Parcului Naţional Hohe Tauern. Cu ai săi 5600 locuitori, localitatea nu este numai cel mai modern centru din Parcul Naţional, ci şi un punct de atracţie din punct de vedere sportiv, cultural şi tradiţional. La acestea se adaugă legătura foarte bună cu domeniul schiabil Kitzbühel și accesul la pârtiile de schi fond. Magazine care stau la dispoziţia turiţtilor şi un mic muzeu, dar şi Castelul Mittersill întregesc peisajul oferit de orăşelul montan. Datorită localizării sale Mittersill reprezintă un punct central pentru excursii în întreaga regiune - în Valea Felber, înspre Alpii Kitzbühel, spre Zell am See, Kitzbühel, Lienz sau Krimml.

În Mittersill vă aşteaptă la ore plăcute după ziua de schi diverse baruri şi restaurante. Localitatea dispune şi de atracţii culturale, cum ar fi un cartier al muzeelor sau Castelul Mittersill. Puteţi face un tur la cumpărături sau pur şi simplu vă plimba pe strada comercială. Cine până după-amiaza nu s-a săturat încă de natură poate continua în Alpii Kitzbühel sau în Parcul Naţional Hohe Tauern până seara, în culisă minunată. Cine vrea să petreacă Après-Ski poate merge la apropiata şi internaţional recunoscuta Kitzbühel. Fie direct în domeniul schiabil fie la staţia de vale - peste tot vă invită cabane cum ar fi "Sonnbergalm" sau "Tonis Hütte". Renumite sunt şi "5erl", "Pavillon", "Londoner" şi "Klausenfalle", unde spune legenda că s-ar fi născut Après-Ski-ul. Mai târziu seara merită o vizită la "Highways" sau "Jimmys".

Cu skipass-ul „Kitzbühel“ vă aşteaptă 188 km de pârtii, deservite de un total de 57 de instalaţii pe cablu, iar iubitorii de sporturi de iarnă de pot desfăta pe pârtii aflate la până la 2000 m înălţime - fie ele în Gaisberg, Pengelstein, Hahnenkamm, Kitzbüheler Horn sau Resterhöhe. Principalele puncte de atracţii în domeniul schiabil Kitzbühel sunt cu siguranţă porţiunile de speed, carving sau cele de slalom. Celor ce se încumetă le stă la dispoziţie şi Streif, cea mai abruptă pârtie de competiţii din lume. Aici se desfăşoară competiţiile anuale Hahnenkamm. Freestylerii se simt ca acasă într-unul dintre cele două parcuri de zăpadă. Cu kickere, quarterpipes, slides și rails sunt puși în fața unor provocări solicitante. Cei ce doresc să-şi înceapă ziua pe pârtie ceva mai uşor pot începe cu pârtiile albastre din Gaisberg, Ehrenbachhöhe şi Pengelstein. Diferite rute de schi sunt în jurul Bichlalm, Pengelstein şi Steinbergkogel. Pe lângă ele puteţi profita şi de zăpada adâncă minunată. Dacă vreţi să trimiteţi poze instantaneu acasă Kitzbühel este bine dotat: peste 50 de Wi-Fi hot spots gratuite pot fi folosite. Dacă totuşi acestea nu vă sunt de ajuns puteţi să alegeţi Super Ski Card (vezi regiune de schi). Cu acest skipass vă bucuraţi de 21 domenii schiabile precum Wilder Kaiser-Brixental, Schneewinkel uşi Ski Juwel (Alpbachtal - Wildschönau), Sregiunea de schi Dachstein West precum şi Zell am See - Kaprun.

Oferta sportivă pentru schi de fond din Mittersill este definitiv cuprinzătoare: fie pe pârtia lejeră Pinzga în vale, pe Blizzard cu iluminare artificială în centru sau pe exigenta Hochmoor – fiecare schior va găsi aici pârtia sa! Hochmoor vă recompensează în plus şi cu vederi uimitoare asupra lumii montane din jur.

vezi mai multe

Sejururi individuale catre Apartament Hintergugg, Alpii Kitzbühel, Austria

Verifica tarife si disponibilitate

Cere o oferta!