Skipass inclus!
Flattach - Distracţie pe pârtii fără limite pentru toată familia!

Flattach este situat la poalele Gheţarului Mölltal, la 696 m deasupra nivelului mării în fascinanta Carintia Superioară. Gheţarul are singurul domeniu schiabil glaciar din Carinria şi vă aşteaptă cu zăpadă sigură din octombrie în mai. În trecut rolul principal în Flattach l-au jucat agricultura şi industria forestieră, de la inaugurarea "Mölltal-Express", care vă duce în doar 8 minute la domeniul schiabil de pe gheţarul Mölltal turismul s-a dezvoltat însă foarte mult. Cu toate acestea staţiunea confortabilă şi-a păstrat farmecul familiar şi primitor. Numeroase restaurante rustice, pub-uri şi bineînţeles şi refugii vă aşteaptă la revenirea de pe pârtii. Foarte îndrăgită este cea mai înalt situată grădină de iarnă a Carintiei, restaurantul panoramic Eissee la 2800 m altitude. Gigantica construcţie de oţel şi sticlă tronează deasupra gheţii veşnice şi oglindeşte munţii Schareck de la Sonnblick până la Dolomiţii Lienz în ferestrele sale.

Flattach vă aşteaptă cu destule baruri, pub-uri şi refugii pentru gustări consistente după o zi plină pe plăci. În domeniul schiabil, la 2.800 m vă aşteaptă cea mai înalt situată grădină de iarnă a Carintiei, restaurantul panoramic Eissee. Gigantica construcţie de oţel şi sticlă tronează deasupra gheţii veşnice şi oglindeşte munţii Schareck de la Sonnblick până la Dolomiţii Lienz în ferestrele sale. Meniul în schimb reflectă în egală măsură gastronomia locală şi gusturile internaţionale ale Îndrăgite sunt şi "Europa Bar" la staţia intermediară a gheţarului Mölltal sau"Hütt'n Wirt" în Flattach. Pentru activităţi sportive vă stă la dispoziţie derdeluşul natural de cca. 1,3 km din Innerfragant cu foc de tabără şi băuturi fierbinţi. În plus şcoala de schi oferă drumeţii ghidate prin natura unică, vă aşteaptă şi un patinoar şi ice-stock (asemănător curling).

Cu skipass-ul "SkiHit" vi se deschid porţile la 186 km de vis de pârtii în 9 domenii la ale Tirolului de Est, incl. schi de tură (vezi regiunea de schi). Fermecătoarea staţiune Flattach se află exact la poalele gheţarului Mölltal. Regiunea gheţarului cu cei 17,4 km de pârtii ai săi şi cele 9 instalaţii pe cablu, este una dintre cele mai îndrăgite domenii schiabile din Carintia, mai ales de către familii, datorită diversităţii pârtiilor uşoare, totuşi şi profesioniştii sunt provocaţi aici pe cei 5 km de pârtii negre ai gheţarului Mölltal. Pentru cei în formă, există şi pârtia FIS (pe gheţar) aflată la cea mai mare altitudine din Carintia, cu 7 km lungime. Snowpark-ul cu cei 300 m lungime ai săi este dotat cu smit jumps, rails, halfpipe (35 m lungime) şi boardercross, care fac să tresaltă inimile snowboarder-ilor. În condiţii bune de zăpadă, gheţarul Mölltal oferă condiţii excelente de zăpadă afânată şi posibilităţi de freeride pentru cei pasionaţi de aventură! Nici domeniul schiabil din Ankogel (1267 - 2636 m) nu este departe. Mai ales pârtiile largi şi libere de pe vârfurile muntoase cu panoramele lor superbe până la Dolomiţi şi Großglockner, iar coborârea de vale de 7 km lungime către Mallnitz şi o diferenţă de nivel de 1349 m poate provoca dependenţă pentru cei aventuroşi şi plasează domeniul schiabil sus pe scala celor mai iubite domenii schiabile. Domeniul dispune de 13 km de pârtii şi 6 instalaţii pe cablu.

Nici fanii disciplinei nordice nu se vor plictisi în Mölltal. Numeroase trasee cu diferite grade de dificultate vă aşteaptă să le exploraţi. Astfel se întinde în jurul Mallnitz o reţea de 25 km de pârtii, la Flattach sunt cca. 8 km, Obervellach vă oferă în total 20 km şi la gheţarul Mölltal vă stau la dispoziţie 2,5 km de trasee pentru schi fond. Aici este necesar însă un bilet pentru călătoria cu trenul. Foarte interesante sunt cele două trasee la altitudine "Jamnigalm" şi "Mölltaler Gletscherloipe", care datorită situării la cca. 2.000 m pot fi schiate şi când în vale deja a început să se topească zăpada. O adevărată provocare o constituie cele două trasee fiecare cu câte 20 km lungime de la Flattach şi Obervellach, care şerpuiesc de-a lungul şi latul întregii văi. Reţeaua de schi fond a Mölltal a primit sigiliul de calitate - Loipengütesiegel.

vezi mai multe

Sejururi individuale catre Casa de apartamente Gugganig, Ghetar Mölltal, Austria

Verifica tarife si disponibilitate

Cere o oferta!