Wenns - Paradis de iarnă ospitalier!

Staţiunile de la intrarea văii Pitztal sunt mici şi compacte. Staţiunea principală Wenns (982 m) este situată în o căldare şi oferă acces excelent la domeniul schiabil Hochzeiger prin intermediul unui skibus. Creşterea numărului de turişti a fost acompaniată de dezvoltarea infrastructurii, constant îmbunătăţită şi de creşterea ofertei de activităţi sportive. S-au ridicat hoteluri şi astfel imaginea staţiunii a suferit modificări, dar Wenns a reuşit totuşi să-şi păstreze farmecul de sat montan. Localnicii sunt primitori şi atmosfera familiară. Peisajele de la intrarea în vale sunt dominate de munţii Plattenrain (1476 m) şi Venet (2.512 m). O vizită merită şi "Burg Hirschberg" din secolul XIII. Deşi în 1921 s-a dărâmat o mare parte - sau poate chiar din cauza aceasta - vă oferă, în special iarna o vedere romantică.

La staţia de vale Hochzeiger puteţi încă experimenta Après-Ski autentic: în baruri cum ar fi "Egger Lounge", "Après-Ski Illegal" sau la "Hennenstall" dispoziţie nu poate fi mai bună la finalul zilei de schi! "Rutche" în centrul Wenns este adresa ideală pentru a continua seara pe măsură: muzică live, băuturi şi distracţie. În rest staţiunea este mai degrabă liniştită. Pentru activităţi în afara pârtiilor se recomandă în mod deosebit traseele de drumeţii. O atracţie specială sunt cascadele de gheaţă, un autentic loc de pelerinaj pentru căţărători - în funcţie de condiţiile meteo şi temperatură vă stau la dispoziţie până la 45 de rute diferite. Găsiţi aici şi mai multe derdeluşuri. Printre ele cel de 6 km care porneşte de la Zeigerrestaurant şi la care ajungeţi comod cu telecabina şi care are în plus şi instalaţie de nocturnă, aprinsă o dată pe săptămână. Ca să nu mai vorbim de diferitele restaurante cu specialităţi delicioase din staţiune.

Domeniul schibil Hochzeiger, care se întinde între vârfurile Sechs (2395 m) şi Hochzeiger (2.560 m) este ideal pentru toţi care caută mai multă varietate în vacanţa de schi. În total vă stau la dispoziţie 11 instalaţii pe cablu şi 40 km de pârtii între 1450 şi 2450 m altitudine. În marea lor majoritate situate deasupra limitei de vegetaţie, coborârile cu zăpadă asigurată sunt adecvate atât pentru începători cât şi pentru avansaţi. Deosebit de frumoase sunt pantele însorite de la Sechszeiger. În plus versanţii fără copacii oferă ocazii numeroase pentru freeride. Exigentă este în schimb în schimb oferta de la Rotmoosbahn: aici se află pârtii mogul, se poate face schi de tură şi vă stau la dispoziţie diferite porţiuni de competiţie şi contra cronometru. O provocare specială o constituie coborârea de 1,5 km Zirbenfall, cea mai dificilă din domeniu cu o înclinare de 80% şi o diferenţă de altitudine de 945 m. Freestylerii se pot da după pofta inimii la staţia de mijloc Hochzeiger. Derdeluşul de 6 km, cu instalaţie de nocturnă o dată pe săptămână, îi aşteaptă pe cei care continuă să fie activi pe timp de noapte. Domeniul schiabil este potrivit nu doar pentru cei cu experienţă, ci şi pentru familii. Avantajele pentru familii reies din oferta excelentă a şcolilor de schi locale: transfer din toate staţiunile pe pârtie, cursuri speciale pentru cei mici şi cei foarte mici, un traseu pentru învăţarea regulilor de conduită pe pârtie, cabane primitoare şi o "lume a copiilor", o zonă separată doar pentru ei, cu carusel, scenă de încălzire şi Pitzi-Express. Preferaţi să exploraţi întreaga vale Pitztal mai degrabă pe placă sau schiuri? Extinderea skipass-ului la Gletscherpark Card Winter cu domeniile Hochzeiger, instalaţiile Imster, Gheţarul Kaunertal şi Winterberg Fendels vă oferă 120 km de schi. Astfel vă puteţi desfăta pe 76 de pârtii în şase domenii schiabile diferite: mai mult, cu Gletscherpark Card Winter puteţi folosi skibus-ul în Valea Pitztal gratuit.

Pentru schi fond Wenns a pregătit câteva porţiuni frumoase, o delicatesă printre ale fiind pârtia la altitudine "Hubertusloipe", cu 8 km între 1581 şi 1680 m altitudine. Gradul de dificultate al tuturor pârtiilor din regiune nu depăşeşte nivelul uşor sau mediu, fiind astfel o alegere foarte bună pentru începători şi copii. În total vă stau la dispoziţie 25 de km de pârtii pentru schi fond în Wenns, atât clasici cât şi pentru stil skating. Alte porţiuni minunate vă aşteaptă şi în apropiere: Pitztal dispune de un total de 70 km de pârtii de schi fond, printre care se numără şi cele la altitudine de pe gheţarul Pitztal şi din domeniul schiabil Rifflsee. Pârtia de schi fond de vale din St. Leonhard de peste 20 km lungime a primit sigla de merit "foarte bună".

vezi mai multe

Sejururi din DE ORIUNDE catre Apartamente Hochzeiger, Pitztal, Austria

Verifica tarife si disponibilitate

Cere o oferta!