St. Ivan Rilski Hotel, Spa & Apartments
 

Bansko, Bulgaria
Skipass inclus!
Bansko - Pe plăci în Parcul Naţional!

Bansko este situat 150 km de capitala Bulgariei Sofia ┼či ├«n doar c├ó┼úiva ani a reu┼čit s─â devin─â una dintre cele mai cunoscute ┼či mai moderne sta┼úiuni de iarna din Europa de Est. Instala┼úiile pe cablu - 15 la num─âr - acoper─â peste 48 km de p├órtii ┼či v─â duc comod la 2560 m altitudine, acest domeniu schiabil fiind ├«n special potrivit pentru cei care prefer─â schiatul lini┼čtit, pe p├órtii largi ┼či de dificultate redus─â, mai degrab─â dec├ót ├«nc─ârcat de adrenalina. Dar o p├órtie poate fi recomandat─â ┼či "profesioni┼čtilor": cobor├órea Alberto Tomba, inaugurat de c─âtre idolul slalomului interna┼úional, este foarte bine ├«ngrijit─â ┼či va ├«nc├ónta schiorii cu experien┼ú─â. Pentru schiorii free-style ┼či snowboarderi exist─â un fun-park cu o half-pipe.
Bansko are un farmec mai degrab─â tradi┼úional ┼či v─â invit─â astfel s─â petrece┼úi ore lini┼čtite ├«ntr-unul din hanurile confortabile, cum ar fi Mechanas. Deoarece pre┼úul unei beri ├«n sta┼úiune este de cca. 1,50 ÔéČ micile localuri sunt mereu pline. ├Än eviden┼ú─â printre restaurante iese Kashta Hadjirouskova unde seara gazda c├ónt─â c├óntece populare. Cei care prefer─â atmosfera discotecilor ┼či cluburilor de noapte pot merge la "Amnesia Disco Club" sau la "Happy End", chiar la sta┼úia de vale ├«n timp ce pentru turistul care dore┼čte mai mult─â ac┼úiune, fie ├«n loc de, fie dup─â schi, sunt oferite drume┼úii de iarna ┼či snowshoeing, precum ┼či schi ├«n nocturn─â pe p├órtia de vale. Celebra cale ferat─â cu ecartament ├«ngust circula de mai multe ori pe zi si este foarte ├«ndr─âgit─â. De asemenea ave┼úi posibilitatea s─â merge┼úi la cump─âr─âturi la doar 150 km ├«ndep─ârtata Sofia ┼či vizita muzeele acestei capitale Europene. Dac─â tot ceea ce dori┼úi este o mic─â pauz─â de relaxare v─â stau la dispozi┼úie numeroase ┼či confortabile refugii ┼či mult soare pe terase.

"Bansko Ski Area" este unul dintre cele mai cunoscute ┼či cele mai moderne domenii schiabile din Europa de Est. Domeniul v─â a┼čteapt─â cu 16 instala┼úii pe cablu ┼či multe p├órtii variate, cu o lungime combinat─â de 48 km, p├ón─â la o altitudine de 2 560 m. Domeniul este ├«mp─âr┼úit ├«n trei sub-domenii care sunt conectate prin p├órtii. La sta┼úia "Shiligarnika" ajunge┼úi de pe v├órf foarte u┼čor prin cobor├óri line. De acolo pasiona┼úii sporturilor de iarn─â pot fie urca din nou cu telescaunele de trei sau patru persoane sau lua ruta de schi c─âtre sta┼úia de mijloc "Chalin valog". A treia sta┼úie, "Bunderishka Poliana", poate fi atins─â printr-o lung─â cobor├óre de vale de la "Shiligarnika". Cobor├órea de vale m─âsoar─â cca. 7,5 km ┼či are noctun─â o dat─â pe s─âpt─âm├ón─â. Datorit─â ratei ridicate de ninsoare ┼či numeroaselor instala┼úii de producere artificial─â a z─âpezii domeniul schiabil al Bansko este foarte sigur ├«n ceea ce prive┼čte existen┼úa z─âpezii. Pentru varietate v─â stau la dispozi┼úie jumps naturale ┼či de la v├órful Todorka zone pentru free-riding prin p─âdure iar pe profesioni┼čti ├«i a┼čteapt─â p├órtia negr─â "Alberto Tomba". O delicates─â este una din cele mai mari cobor├óri din ├«ntreaga lume: din cel mai ├«nalt punct al domeniului schiabil - Todorka Gipfel - are o lungime de 16 km ┼či 1570 m de diferen┼ú─â de altitudine.

├Än Bansko iubitorii disciplinei nordice sunt a┼čtepta┼úi de o re┼úea de 5 km lungime, minunat ├«ngriji┼úi. Aici se pot practica stilurile tradi┼úionale de schi fond, ├«n timp ce aluneca┼úi silen┼úios prin peisajul de iarn─â din jurul pitore┼čtii sta┼úiuni Bansko ┼či v─â bucura┼úi din plin de natur─â ├«n acela┼či timp.

vezi mai multe

Sejururi din DE ORIUNDE catre St. Ivan Rilski Hotel, Spa & Apartments, Bansko, Bulgaria