Viena

Muzica si vise

Viena, capitala Austriei si fosta capitala a Imperiului Habsburgic, este cunoscuta si ca Orasul muzicii sau Orasul Viselor. „Orasul muzicii” provine de la compozitorii de o mare influenta precum: Strauss I, Strauss II, Schubert, Mozart, Haydn, Beethoven, Mahler si Brahms, care au creat si au sustinut aici numeroase concerte. „Orasul viselor” aduce un omagiu creatorului psihanalizei, Sigmund Freud, cel care a deslusit pentru prima data visele si fantasmele inconstientului.

Viena, unul dintre orasele cu cel mai ridicat nivel de trai la nivel mondial, este si una din cele 4 capitale europene prin care Dunarea si-a facut cale, alaturi de Bratislava, Budapesta si Belgrad. Este apreciata pentru arhitectura in stil baroc si roccoco.

In fiecare an, din ianuarie pana in martie, in Viena au loc aproximativ 300 de baluri. Cel mai popular dintre acestea are loc la Palatul Imperial Hofburg in centrul orasului. Orchestre live canta muzica clasica, valsuri, dar si muzica moderna, spre incantarea iubitorilor de dansuri de toate felurile.

 

Ce poti vizita?

Palatul Imperial (Hofburg)
Palatul Imperial (Hofburg)

Are o traditie impresionanta. Aici au locuit cei mai influenti oameni din istoria Austriei, inclusiv dinastia de Habsburg. In cadrul Palatului Imperial, se gasesc si Capela Imperiala, Muzeul de Istorie Naturala, Muzeul de Istorie a Artei, Biblioteca Nationala a Austriei, precum si Scoala Spaniola de Echitatie.

Palatul Schonbrunn
Palatul Schonbrunn

Este cel mai vizitat obiectiv turistic din Austria si are o importanta culturala mondiala. Aici era resedinta de vara a Curtii de Habsburg si a fost modificat la initiativa Mariei Theresa.

Casa Muzicii (Haus der Musik)
Casa Muzicii (Haus der Musik)

Este cel mai important muzeu dedicat muzicii din Austria si unul dintre cele mai frumoase din Europa. Aici poti descoperi in mod interactiv istoria muzicii: un vizitator are sansa sa dirijeze virtual orchestra a Filarmonicii din Viena si sa isi inregistreze propriile compozitii, oricat de stangaci ar fi rezultatul.

Stephansdom (Catedrala Sfantul Stefan)
Stephansdom (Catedrala Sfantul Stefan)

Impresionanta catedrala cu un turn de 136,7 m inaltime a fost gazda si martor al multor evenimente istorice si culturale din istoria capitalei vieneze. Printre cele mai reprezentative se numara nunta lui Wolfgang Amadeus Mozart, dar si funeraliile acestuia.

Palatul Belvedere
Palatul Belvedere

A fost resedinta de vara in stil baroc a Printului Eugeniu de Savoya, un rafinat iubitor al artelor frumoase. In corpul Belvedere Superior vei gasi cea mai mare colectie din lume de tablouri pictate de Gustav Klimt. Expozitiile din Palatul Belvedere te vor purta intr-un interesant periplu prin istoria artei austriece, incepand din Evul Mediu si pana la Gustav Klimt si Egon Schiele.

Cere o oferta!